Vad buset egentigen går för, och när!

”Oj! De tror du?! Men där tar du fel! Hans är den grymmare! Adolf är bara grym på ytan. Hans är smyggrym - och farlig!”

Rickard såg häpen ut. ”Oj då!” svarade han, efter ett ögonblicks betänksamhet. ”Ska du ha re till att de inte är Hans som är så timid som han ser ut! De var inte vad jag tänkte mej!”

Lis tittade på honom. ”Vad tänkte du dej?” frågade hon efter ett tag.

”De jag tänkte mej var snarare att han var så pålitlig så att han inte gav intryck av att vara sträng, men kanske kunde va de! Fast inte att han var egentligt grym för de!”

”Rickard, Hans har försökt luras att de är Rebecka som borde hatas! Nästan säkert har han planerat att hennes försök till ödmjukhet ska fastna i mothugg mot att timida attityder ska ta över!”

”Har de verkat va Hans som hade planerat de?! Vad jag fick de till var att Ola mer än nån annan låg bakom de!”

”Nej! De är inte Ola som kunde ha planerat de! För han har inte kapacitet att se snäll ut!”

”Men att se snäll ut behöver väl inte den som planerat de klara av?!”

”Hm. Inte precis, antar jag! Men jag tror att de inte kan vara han som planerat en så lurig plan så att de ser ut som att hon inte har nån poäng med att vara säker på att ingenting är till gagn med att stödja dom onödiga råheter som rätt så mänga är benägna till på den här arbetsplatsen. Och vad menar du med att han skulle kunna genomföra en sån plan utan att själv se timid ut, åtminstone?! Vem skulle kunna va me på honom och hans förtryck mot snällhet?! Och varför skulle han annars planera en sån sak som han väl inte hade kunnat räkna med att de går igenom?! Vem skulle han använda sej av, och vad skulle den personen se i att försöka hjälpa han med de!?”

”Hm. Olas polare, Anders, tror du inte att han kunde gjort den biten, typ för deras vänskaps skull?!”

”Oj! Jo de tror jag nästan! Fast han är ju inte så timid så att han egentligen skulle kunna klara av de!”

”Hm. Inte de. Men då vet jag i all fall inte bättre än att dom två kanhända har ytterligare nån bekant som skulle kunna!”

Lis andades in på ett sätt som lät lite som en väsning. ”Dom e inte så många! Och jag, åtminstone, tror faktiskt verkligen inte ens nån dom är benägnare än den där Hasse att få till de så skenheliga så att de blir så prekärt med att vi goda inte ens kan säja till om et!”

”Hm. Kanske de inte är så att jag hade fattat den där Hans tillräckligt väl! För jag hade intrycket av att han var en bra och reko person, som inte ville illa, men dessutom hade en stränghet i smyg, bara för han trodde på moral!”

”De kan man tro! Men så enkelt är de inte! De jag egentligen vet säkert om han är att han utan vidare hotade min syster till att inte erkänna att hon for illa av vad han och Sebastian gjorde henne! Sen hotade han också min systers son till att aldrig prata för sej! Eller så att säja aldrig! För dom är rättså väldig tillknäppta! Men de går, lite grann, att faktiskt dra de ur henne, endera av dom, menar jag!”

”Men den patetiska Adolf, är han alltså snäll, fast han bara tycks vara grym? För du sa väl att de var bara på ytan, de att han var'e?!”

”Tja. Egentligen är han konstigt ett annat slags skenhelig under en fasad av att visa grymhet som man sen knappast finner i honom! Han kan nämligen förleda såna som min bror till att begå hemskheter utan att tänka sej för!”

”E han sån!? Men då kan vi ju bara ta å avspisa han direkt! För en sån djävul ska ju inte få ha med våra barn - och därmed inte ens oss - å göra!”

”Njaa, de tror jag väl! .. Fast min bror som är insyltad i de är väl ett problem i att han inte fattar att vi inte är fel ute i så fall! Med att avfärda han direkt alltså!”

”Njäej, okej då. De kanske är ett allvarligt problem.”

”Då föreslår jag att vi båda avser att han inte ska få tydliggöra sej som annat än de som Hans tror han är, och så vise versa med just Hans om Adolf! För där har vi de ju faktiskt! Dom e som spegelbilder av varandra, bara att den ene e den andres försök till en attityd som han den andre inte klarar av!”

”Konstigt. ...” svarade Rickard. ”Men så e det nästan säkert när allt kommer omkring!”

Dom två föräldrarna började därmed hantera dom två busarna på bättre sätt än förut!

No comments:

Post a Comment